Eikö lähetys näy? Pätkiikö kuva?

Pääsääntöisesti videomme ovat kaikkien katsottavissa, mutta jos edellä mainittuja ongelmia löytyy, niin tässä neljä yleisintä syytä sekä mahdolliset ratkaisut niiden korjaamiseen.

 

 1. Huono nettiyhteys
  Ensimmäisenä kannattaa selvittää nettiyhteyden nopeus. Esimerkiksi langattomat yhteydet ovat paikasta riippuen todella hitaita

 2. Selain päivittämättä
  Kaikkein varmimmat selaimet ovat Chrome ja Mozilla Firefox, sillä ne päivittyvät automaattisesti. Myös Explorer toimii, jos sitä on muistanut päivittää.

 3. Palomuuri
  Joissain, esim. julkishallinnon verkoissa on tiukka palomuuri joka estää tehokkaasti kaikenlaisen videoiden katselun. Palomuuri kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa ottaa pois päältä.

 4. Vanha tai heikkotehoinen tietokone
  Yleensä vanhemmissa tietokoneissa (ja joissain tableteissa) on heikkotehoinen näytönohjain, joka ei ehdi käsitellä nopeasti tulevaa dataa kuten videota. Vanhojen koneiden ongelmana saattaa myös olla vanhentunut käyttöjärjestelmä, joka ei tue nykyisiä videoita. Esimerkiksi Windows XP:lle ei ole enää muutamaan vuoteen saanut päivityksiä.

 

lighbulb.svg

Vinkki!

HD-kuva on lähetyksessämme automaattisesti päällä. Jos kuva pätkii, voi kuvanlaatua kokeilla pienentää hammasrattaasta klikkaamalla ja valitsemalla pienemmän laadun