Mitä on huomioitava tapahtumapaikan valinnassa, jotta livelähetys onnistuu?

Onko tapahtumasi striimaajaa vaille valmis? Hienoa, sillä striimauksen aikaansaamiseen ei tarvita enää kuin muutama juttu.

Tärkein ensin, eli nettiyhteys. Valokuitu olisi optimaalisin vaihtoehto lähetyksen lähettämiseen, mutta myös muu kiinteä nettiyhteys käy. Tärkeintä on yhteyden nopeus, se on oltava vähintään 6 mbps lähtevää nopeutta. Mikäli tapahtumapaikalla ei ole lankayhteyttä laisinkaan, voimme käyttää Livekuvaukset.fi:n langatonta laajakaistayhteyttä. Se on varustettu vahvisteantennilla, jotta se olisi mahdollisimman nopea. Langattomuuden vuoksi se on kuitenkin hieman epävakaampi, kuin kiinteä nettiyhteys. Tämä niin sanottu varayhteys on joka tapauksessa käytettävissä oleva yhteys käyttäjämäärät ja sääolosuhteet huomioiden.

Tekniikan asentamista ja koelähestystä varten tarvitsemme myös muutaman tunnin aikaa ennen tapahtuman alkua. Puhutaan 2-4 tunnista, riippuen tilasta ja sen koosta. Mikäli niin sovitaan, voimme käydä myös asentamassa tekniikan ennakkoon jo edellisenä päivänä.

Striimaukseen tarvittava video- ja äänimiksaustekniikka tarvitsee pöydän, jonka pituus on vähintään 150 cm. Laitteet eivät kestä vesisadetta, joten miksauspöydän on oltava sisätiloissa. Neuvottelemme kanssasi miksauspöydän sijainnin. Käytämme mielellämme mahdollisesti tilassa olevia valmiita pöytiä, niin säästyt lisäkustannuksilta. Mikäli tämä ei ole mahdollista, tuomme pöydän ja sisätilaratkaisun lisäkustannuksilla.

Mikäli äänentoistojärjestelmät mietityttää, niin huoli pois! Me tuomme tarvittaessa mukanamme oman monikanavaisen äänentallennusjärjestelmän.

Onnistunut tapahtuma ja sen striimaus on meidän molempien etu.

Ota yhteyttä!

Asiakkaamme kommentti

"Kokous järjestyy helposti paikkaan kuin paikkaan, kunhan paikasta löytyy riittävä verkkoyhteys. Tilaajan ei tarvitse murehtia, koska homma hoituu sovitusti."

Sami Krank, Tietohallintojohtaja / Kalajoki